Urbokida

Gyvenimo paradoksas

Sukūrė: Urbokida 2009-08-07

donald-trumpKai žmogus gerokai pasikelia savo pajamas virš vidutinės klasės vidurkio, jam atsiranda didelis noras pasirodyti tuo, ką turi. Kaip nebūtų keista, pajamas dar kartą padidinus ir perėjus prie šimtatūkstantinių, šis noras blėsta, o tapus multimilijardierium – dažniausiai išvis nustojama dalyvauti visuomenės „pasirodymuose“.

Ar žinot kokių sėkmės mokytojų yra daugiausiai? Tų, kurie uždirba kiek daugiau už vidurinės klasės vidurkį.  Žinot kurių mažiausiai? Milijonierių. Lektorių – milijardierių spėju išvis nėra.

D.Trumpas siūlo paskaičiuoti kiek knygų parašė patys turtingiausi  pasaulio žmonės – vienetus. Gal todėl, kad jie negaišta laiko aiškindami kitiems, ką daryti? Jie praktikoj įgyvendina tai, ko moko sėkmės mokytojai, gaunantys kelis tūkstančius  mėnesinių pajamų.

Pagal vieną iš D.Trump knygos „Kaip Tapti Turtingam“ idėjų.

Susimąsčiau…. Einu dirbti :]

Komentarų: 10 - “Gyvenimo paradoksas”

  1. Blogr.lt sako:

    Ačiū, atsirado įkvėpimo darbui :)

    Keisčiausia tai, kad turėdami milijonus ar milijardus jie vis dar negali sustoti kaupti pinigų, didinti kapitalą, kurio per savo gyvenimą išleisti net norėdami nesugebėtų. Noras užtikrinti saugų rytojų palikuoniams? Nemanau. Godumas? …

  2. Urbokida sako:

    Ar zinai kiek jie paaukoja? Koki procenta nuo savo turto kiekvienais metais? Kiek sukuria darbu vietu? Pasidomek. Zmogus uzdirbantis 5-10 000 per menesi aukoja vos kelis litus per metus. O gaunantys dar mazesnes pajamas – isvis neaukoja. Nemanau, kad per metus paaukoti bent 10litu yra didelė suma. Bet neaukoja.
    PS: as aukoju. Kiekvienais metais. Nedidele suma, bet aukoju. Kai kyla pajamos – aukoju daugiau, nes uzdirbau daugiau ir galiu daugiau atiduoti tam, kuris nesugebejo ar negalejo to padaryti. Ne kosmines sumos, bet tai daug geriau negu nieko.

  3. Blogr.lt sako:

    Tai apie aukojimą aš nieko nesakau, aukoja, remia, investuoja. Kai turi – gali sau leisti manau.

  4. Urbokida sako:

    Manau, 10Lt ir Tu turi, kada paskutini karta aukojai? O lita? Viena lita? 10 centu? Kada paskutini karta pasidalinai? :]
    Paminejai „Godumas?“ Juokingiausia, kad daugiausiai aukojantys uzdirba daugiausiai. O tie kurie neaukoja – ir uzdirba mazai, ir ant kitu yra supyke, kad mazai turi.
    Jei dalinies su kitais, gyvenimas atseikes su kaupu :] Manau pirmiau reikia duoti kitam, tik tada tiketis gauti atgalios :]

  5. Blogr.lt sako:

    Gal netiesiogiai bet aukoju. Ar paslaugos suteikimas ir už tai neprašymas užmokesčio irgi auka? Manau taip ir ji man kainuoja ne dešimt centų. Svarbiausia feedbackas ir dialogas, kurį gaunu.

    O jei kalbama apie aukas gatvėje, tai jau kitas reikalas. Čia pirmiausia sužaidžia jausmai arba pirmas įspūdis. „Teisingam žmogui“ nepagailiu ir kelių litų, nors tuo metu ir pats nesivartau „milijonuose“. Svarbiausia mintis: „o jei aš bučiau jo/s vietoje“?

  6. Urbokida sako:

    Manau, geras požiūris! Gerai ir paslauga, ir pinigai. Kartais paslauga gali būti net vertingesnė už savo kainą :]

  7. Tomas sako:

    BRANGŪS PONAI ! Pamiršote, kad knygų rašymas yra taip pat pinigų darymas.

  8. Zilvinas sako:

    Įdomu. Puikus pastebėjimas. Vistik kodėl pats Trump’as rašo sėkmės knygas? Iš kitos pusės galbūt verta pastebėti, kad didžiosioms masėms žmonių nebūtini milijardierių patarimai, kad pasiekti šiek tiek didesnes pajamas, atidaryti nedidelę parduotuvę. Šią tendenciją pastebiu Londone, kur randasi tūkstančiai smulkių verslų, įvairių parduotuvėlių.

  9. Urbokida sako:

    D.Trump’as aiškino, kad yra labai didelis susidomėjimas ir jo paprasčiausiai nuolatos prašoma rašyti knygas.
    Visas „verslo“ , „tikslo“ ir etc knygas galima sukonspektuoti vienu žodžiu – daryk. Daugiau nieko nereikia :] Problema, kad kai tik vienas žodis ištartas – ne visi supranta :D
    O dar žinai, vieni visą gyvenimą mokosi, kiti ruošiasi pradėt. O tie kur ima ir daro – jiems iš karto ir yra rezultatai :] pasisekė, nepasisekė…. dar niekam nepavyko padaryti taip, kad tik sektųsi :]

  10. Blogr.lt sako:

    Dar norėjau paminėti, kad didžiausias paradoksas tai D. Trumpo šukuosena. Tos milijonierių mados…

 
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos