Urbokida

Neigiamumo paneigimas

Sukūrė: Urbokida 2009-02-13

smile1

Tenka pripažinti, kad ko ieškai, tą ir randi.  Ir kuo labiau dairaus aplinkui, tuo labiau įsitikinu – tie kas nenori būt laimingi – vargsta nevilty.

Užsikasus rutinoj, sunku  džiaugtis smulkmenomis, kita vertus… Kuo daugiau gilinies ir ieškai teigiamų dalykų, tuo daugiau atrandi dėl ko esi laimingas. Žinau puikų testą – siūlau sudaryti sąrašą dalykų, kurie Jus daro laimingais. Jei per 10 minučių žmogus negali įvardinti bent 3-5 dalykų dėl ko verta  džiaugtis gyvenimu – laikas imti atostogas arba rimtai pasirūpinti teigiamomis emocijomis.

Pavyzdys. Susidūriau su gan juokinga situacija. Bankas nenori keisti mano paskolos sąlygų, kad sumažėtų paskolos įmoka, nes man neužtenka pajamų. Pliusas: grąžinom dar iš gilios jaunystės užsilikusi poros tūkstančių kreditą automobiliui pirki. Mano deklaruojamos išlaidos sumažėjo 300 litų.  Ir ką Jūs manot? Bankas pakeitė sandorio sąlygas ir labai noriai – įmoka sumažėjo 500Lt. Tikrai pliusas!

Nė už ką neverta prarasti realybės pojūčio, bet verta įsiklausyti svajonių vėjo. Jis gali pakylėt ir kasdienybę parodyt iš aukščiau. O kad pamatyt koks slėnis gražus, juk reikia pasikelti ant kalvos. Gero savaitgalio pavėjui :]

Komentarų: 2 - “Neigiamumo paneigimas”

  1. Žilvinas sako:

    Manau, kad būti laimingais nori visi. Bet ne visi kažką darome, kad jaustumės laimingesni. Čia kaip tame filme „Yes man!“. Galėtume tiesiog dažniau pasakyti „taip“ įvariems gyvenimo pasiūlymams ir to galbūt užtektų gyvenimą padaryti įvairesnį, įdomesnį. Įdomu tai, kad palyginus, mums Lietuviams netrūksta nei maisto, nei vandens, nei pinigų pramogoms, bet šypsomės mes (suprask nebūname laimingi) gerokai mažiau nei Indai gyvenantys lušnynuose ar kokie Egiptiečiai kurie turi tik iš molio drėbtą namelį ir satelitą ir gyvena nesudurdami galo su galu. Mus išmokė skaityti, skaičiuoti, spręsti problemas, būti atsakingais, bet panašu, kad dažnai gyvename _nemokėdami džiaugtis, tuo ką gali pasiūlyti gyvenimas.

  2. Antanas sako:

    už paskutinę pastraipą keliu nykštį :) manau tiksliau neina pasakyti :D

 
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos