Urbokida

Noriu kitokios šiandienos

Sukūrė: Urbokida 2009-01-27


Gyvenam, nerimaujam. Kai kas gal ir ne …. Pinigų mažėja. Iš pažįstamų girdžiu tik apie atleidimus, vėluojančius arba nemokamus atlyginimus. Skaitau straipsnius kaip kitose šalyse vyriausybės rūpinasi savo piliečiais ir komentarus (ko gero jie nieko nežino apie Graikiją, Islandiją ir pan) ir kaip seimas nesirūpina mumis.

Visai neseniai skaičiau knygą, kurioje buvo paminėta idėja, jog jei labai trūksta pinigų, vadinas jų reikia duoti kitiems ir pinigai sugrįs su kaupu. Čia kaip vaikystėje girdėtose pasakose, kur už gera atsilygina geru. Kas keisčiausia, kad tiksliai žinau, kad autorius paaukojo labai dideles sumas pats! Dideles net ir jam pačiam :]

Tai ir pamąsčiau … Kodėl vietoj skundo nepradėjus patiems ką nors daryti? Sakau gal kurti naują verslą? Va tik idėjos trūksta su optimistiniu požiūriu. Man atrodo, kad Lietuvoj tai būtų pati reikalingiausia prekė – teigiamas savęs ir kitų vertinimas :]

Komentarų: 3 - “Noriu kitokios šiandienos”

  1. Rest sako:

    Nu gražu gražu, bet tai problemų neišsprendžia :) Kažkokių netikslių ir vos įgyvendinamų minčių dažnas turime.

  2. Evaldas sako:

    Dėl verslo pilnai pritariu, bet taipogi nesugalvoju, kaip išsręst tą neigiamą vertinimą. Ir, be abejo, idėjos tikrai reiktų :)

  3. Urbokida sako:

    To Rest
    manau kad būtent požiūris ir išsprendžia problemas. Štai kolega ėjo į mitingą ir džiaugiasi dabar, kad seimui langus kažkas išdaužė (ne jis :} ).
    Šiuo atveju aš skaičiuoju paprastai. Jei reiktų tokius pačius langus sudėt į mano butą, aš susirasčiau už pusę kainos, kurią sumokėsim visi kartu, kad juos įdėtų seime. Va todėl ne į mitingą einu, o bandau pati suktis. Jungtis prie bendrijų, kurios geriau teisiškai išprususios, kad galėtų atstovauti mano interesus, nes pati karvedžiu būti nenoriu.

    PS: verslo idėja, reikia staigiai gauti leidimą ir vasario 3 dieną prie mitinguojančių pardavinėti sumuštinius, kavą, arbatą ir LT vėliavėles, galima sveriamus pomidorus ir kiaušinius pagal poreikį.
    Va ką gali požiūris :) sugeneruoti pinigus. Nuo kurių sumokėsim mokesčius į biudžetą (pelno, PVM, sodra, GPM, leidimas dirbti viešoj vietoj ir t.t). Be to, tai sukurs naują darbo vietą (juk kažkam reiks pardavinėti. Prie viso to dar pirksim elektrą kavai virti….. eina sau …. LT biudžetą užpildysim :) man patiko :]

 
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos