Urbokida

Pagauk idėją

Sukūrė: Urbokida 2009-02-11

kf_po_pad_stiklu_1

Labai senai, dar būdamos studentės su draugę skaitydavom nesustodamos. Be visa ko, dar labai mėgom sėdėt kavinėse. Gerdavom kavą neįmanomais kiekiais. Ir taip kartą besedėdamos sumąstėm – o kas, jei ateini į kavinę ir gali pasiimti iš lentynos knygą? Idėja paprasta, už abonementinį mokestį skaitai knygas (aktualias realiu laiku) ir jei nori nusiperki kavos. Tada ši verslo idėja net buvo suvokta kaip galima verslo idėja ir išmesta, nes susigadins knygos! Mes taip nusprendėm net nepasitarę nei su viena leidykla ar knygynu, net su draugais nepasvarstėm….

Kvailiausia, kad tokią pačią idėją dabar įgyvendino CoffeeInn ir Pegaso knygynas. Linkiu jiems kuo geriausio pasisekimo!

Bet tai pamoka visam gyvenimui. Visos verslo GEROS idėjos yra paprastos. Tai kas atrodo visiškai šalia ir savaime suprantama gali tapti puikia verslo idėja!

Reikia pavyzdžio? Amerikoj iki šiol gatvėje dirba batų valytojai ;) O mažos cukrainės, kur nėra itin smagu pasėdėti, bet galima nusipirkti saldumyną išsinešimui. O maistas į namus? Ar tai genialu? O knygos internetu? Žinoma, nes tai elementaru.

Todėl idėjos siūlau pradėti ieškoti tame, ką jau žinot. Jums kažko reikia ir nerandat? Net nusipirkti nerandat? O brangiai? Ir vistiek nerandat? Paieškokit ar yra daugiau tokių žmonių, kurie sumokėtų už tai. Jei „produkto gamyba“ nesuvalgo viso uždarbio ir paklausa didesnė nei trys žmonės, siūlau rimtai pradėt skaičiuot :]

PS: viena verslo idėja nemokamai ;] nenoriu su veterinarijos tarnyba reikalų turėt:] sumokėčiau net 20-30Lt už atvežimą, jei galėčiau visus maisto produktus nusipirkti internetu ir man juos atvežtu į namus. Net ir greitai gendančius. Tačiau jei galiojimo laikas būtų pasibaigęs arba likus 3 dienom iki pasibaigimo, atsisakyčiau paslaugos vienareikšmiškai. Gal iššūkis ir didelis, bet idėja verta dėmesio…..

Komentarų: 2 - “Pagauk idėją”

  1. Antanas sako:

    dėl verslo plano: aš kaip suprantu, pradžioj galima būtų pirkt prekes tiesiai iš paprastos parduotuvės. Bet jei žmogus užsisako kažko, ko toje parduotuvėje nėra tuo momentu? Tada reiktų keliaut per kelias parduotuves, ieškant reikiamos prekės, o tada jau išlaidos didėja neblogai :) nebent padaryt ribotą sąrašą prekių , kurių buvimą parduotuvėje kažkas patvirtina kas kažkiek laiko. Nebent susitart su didžiosiom parduotuvėm kaip Maxima bazė ar pan, kur ten tikriausiai būtų visos prekės, plius dar reiktų dėl aptarnavimo be eilės susitart. Šiaip mintis gal ir nebloga, bet daug čia visko apgalvoti reikia :)

    bet šiaip sutinku – daug internetinių projektų, šiaip verslo planų nėra labai sudėtingi, jie tiesiog išsprendžia kažkokią buitinę problemą, dėl ko susilaukia didelio susidomėjimo, nes palengvina buitį/gyvenimą.

  2. Urbokida sako:

    Antanai, mastyk plačiau.
    Ar tikrai manai, kad picerijos, vaikų darželiai, restoranai perka produktus iš parduotuvės? Pasidomėk :]
    PS: jei man pieno atveš į namus, o grietinės reiks eit į parduotuvę, tai kam man užsakinėti maistą į namus? aš nueisiu ir viską nusipirksiu parduotuvėj…

 
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos