Urbokida

Trečiasis Niutono dėnis

Sukūrė: Urbokida 2009-11-09

gravitacija1Skamba taip: „Veiksmo ir atoveiksmio jėgos yra lygios“. Kaip tai pritaikoma demokratijai? Demokratija leidžia rinktis (su tam tikrais apribojimais), tačiau reikalauja ir atsakomybės už savo pasirinkimą. Juk nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia :]

Manau, kad viena didžiausių demokratijos problemų, jog visuomenė neakcentuoja pareigos. Totalitariniai režimai reikalauja atiduoti pareigą tėvynei, partijai ar dar kam nors, o demokratija leidžia rinktis. Šiuo atveju atsiranda problema – teisėmis naudotis noriu, tačiau būti atsakingu – ne.

Man pačiai demokratija labai patinka, nes kiekvienu pasirinkimu prisiimu atsakomybę. Yra dalykų, ko neįmanoma rinktis, tačiau tai daro stiprią įtaką gyvenimo būdui, pvz.: lytis, ūgis, tačiau didžiąją dalį savo gyvenimo valdome ir renkamės patys, dėl to viskas lengvai pasiekiama, jei žinai, ko nori.

Kur lenkiu? Sunkiausia prisipažinti klydus. Taip nesinori pasirinkti ir pačiam suvokti, jog šis pasirinkimas buvo klaidingas. Galima bandyti apkaltinti kitą… tačiau pabudus sąžinei vistiek bent pačiam sau teks prisipažinti.

Pirmadinio proga (atostogauju, leidžiu prabangą keltis tik 9val.) palinkėjimas prie kavos puodelio: „Už veiksmingus pasirinkimus, priartinančius prie tikslo pasiekimo. Savo tikslo.“ Geros savaitės :]

Komentarų: 1 - “Trečiasis Niutono dėnis”

  1. DRV sako:

    Kaip man nepatinka zmones, kurie kalba, net nezinodami apie ka.
    O siuo atveju panasu, kad taip ir yra.
    Demokratija (Gr. demokratia- liaudies valdzia): reiškia valdymo formą, kurioje visi piliečiai turi teisę dalyvauti šalies valdyme.
    Isverciu zodi ir istatau i teksta (Wikipedia):

    Skamba taip: „Veiksmo ir atoveiksmio jėgos yra lygios“. Kaip tai pritaikoma liaudies valdziai ? Liaudies valdzia leidžia rinktis (su tam tikrais apribojimais), tačiau reikalauja ir atsakomybės už savo pasirinkimą. Juk nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia :]
    Manau, kad viena didžiausių liaudies valdzios problemų, jog visuomenė neakcentuoja pareigos. Totalitariniai režimai reikalauja atiduoti pareigą tėvynei, partijai ar dar kam nors, o liaudies valdzia leidžia rinktis. ….

    Nuostabu. Ar ne?

    O kas mane labiausiai linksmina sioje istorijoje- demokratija- liaudies valdzia, o kai nueini i rinkimus, tai isrinkti ir negali.
    Tau leidzia tik rinktis viena is burio , o ne vina is visu.
    Tai kad mano manymu nera demokratijos- liadies valdzios ir ner ko apie tai postringauti. :*

 
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos