Urbokida

Trumpai: pajamų dydis

Sukūrė: Urbokida 2009-05-13

televizijos_bokstas20081201923Dažniausiai bet koks valstybinis užsakymas visuomenės yra suvokiamas kaip pinigų plovimas (iš asmeninės patirties archyvo), t.y. užsakymus vykdo draugai, dėdės ar kaimynai, nors ant kiekvieno kampo atsirastų po 100 anonimų, galėjusių padaryti geriau ir pigiau.

Jei viską galima padaryti pigiau (net už Maximą), kodėl tada pykstama, kad vyriausybė kelia mokesčius? Juk galim išgyventi ir už mažiau :] Norit?

Komentarų: 2 - “Trumpai: pajamų dydis”

  1. Mantas sako:

    Blemba, valdžia žliumbia, kad pinigų nėra.
    Vakar per žinias berods rodė skandaliuką, kad meras ar kas ten iš komandiruotės Kanuose (berods) varė į Italiją pasiėmęs atostogų. Man čia mažai rūpi, kur jis varė, bet kai pasakė, kiek visos komandos komandiruotė valdžiai atsiėjo, tai mažai nepasirodė, berods 600 000 Lt. O nauda iš tų išlaidų tikriausiai lygi apvaliam nuliui.

  2. galvazmogupuosia sako:

    Apskritai pamirštama, kad verslo tikslas – kuo brangiau ir kuo daugiau (greičiau). Pamirštama, bet prisiminus nesiginčijama. O štai dėl valstybės tikslo atsiranda dilema: ar kuo pigiau, ar kuo geriau (gyventojams)? Teoriškai, tarp šių lūkesčių turėtų būti ‘ir’. Bėda, kad gyvenimas pernelyg skiriasi nuo teorijos. Ir autorė labai taikliai pastebėjo.

 
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos